Rondje van Bikkel & Bult

Eerste dag, 3juni
Waar gaan we heen ? Dat weten we nog niet.
kijkend op een buienalarm was het langs de kust van België en Frankrijk wolk-loos dus besloten we af te gaan zakken langs de kust van België naar Frankrijk.
Einde van de middag een hotel opgezocht we kwamen uit in de buurt van Calais in Frankrijk “Coquelles” Nog even eten bij Buffalo Grill Calais. de dag was al weer om.

Dag2, 4 juni
Van Calais naar Saint-Romain-de-Colbosc.

De kaarten/print-screens komen van google tijdlijn, op de kaart zijn het rechten lijnen. De route die we rijden is het meest binnendoor en zoveel mogelijk snelweg vermijden. Vandaag een mooi stuk gereden en af en toe een stop voor wat te drinken en te eten ook uit de plaatselijke supermarkt. Stokbrood met beleg, gewoon lekker makkelijk. En tanken moet je wel op tijd doen, kan maar zo wezen dat je tientallen kilometers moet rijden voor dat je weer een pomp tegen komt.


Dag3, 5 juni
Saint-Romain-de-Colbosc naar Torigny-les-Villes Normandie.

Mooie rit, ook weer lekker binnendoor en de zon was weer aanwezig en de tempartuur liep al aardig op rond de 25 graden. Over de De Pont de Normandie, de langste brug (Normandië) gereden, viaduct van Millau gebouwd en is indrukwekkend door haar duizelingwekkende lengte van 856 meter. Daarmee is het de zesde langste brug ter wereld.
Tussen Port-en-Bessin-Huppain en Colleville-sur-Mer, was daar groot feest ivm 80jaar D-day. dorpen vol met vlaggen, we hebben nooit zo veel oud legervoertuigen en mensen in oud legeruniform gezien. Ook een grote markt vol met legerspul. We wilde nog naar “Rte du Cimetiere Americain” (Normandië Amerikaanse begraafplaats en monument) gaan maar dat was volledig afgesloten ivm dat er de dag erop een hoop bobo,s kwamen. Jammer dit hebben wij niet kunnen zien.
Dus gingen we weer verder zuidwaarts. We reden naar “Saint-Lô” dat is 50km verderop van “Rte du Cimetiere Americain”, Op deze route stonden op elk kruispunt een aantal personen van de “Gendarmerie Nationale ” en dat kilometers lang voor de veiligheid voor de D-day. Het zal wel de aankomt route geweest zijn voor bobo’s.
En voor de nacht weer een een B&B gevonden in”Torigny-les-Villes” Fotos hieronder.

Dag4, 6 juni
Torigny-les-Villes naar Bressuire

Verder door Normandie even paar foto’s van “Mont Saint Michel”. Door de diversen dorpen gereden kwamen we een garage bedrijf tegen met Citroën 2CV. even een kijkje genomen in de loods, denk dat er wel 500 stuks stonden die ze hier opknappen. En weer bij de plaatselijke supermarkt een stokbrood en plakje vlees en de nodige vocht gehaald. Ondertussen 1000 kilometer gereden en het zonnetje scheen nog steeds. leuke route. landschap vrij vlak. Mooie dorpen.

Dag5, 7 juni
van Bressuire naar Beynac

Weer een mooie dag De Zon was weer aanwezig en het is gewoon warm.
Ik denk dat we deze dag maar 250km hebben gereden, maar we kwamen langs het oude Chateau Meiland, Chateau Marillaux. Dus even een kijkje genomen. Een lang grint pad moet je afrijden om bij het Chateau te komen. Toen we bij het pand stonden kwamen de nieuwe eigenaren Jan en Monique naar buiten lopen. na een leuk gesprek besloten we daar een nacht te verblijven. Het was rond 15uur we hadden nog even tijd voor een duik in het zwembad, dus eerst even afkoelen. Het avond eten zouden we zelf regelen, dus een dorp verderop zouden we gaan eten waar de Meilandjes altijd gingen eten maar deze was deze dag gesloten. maar geen probleem aan de overkant op het plein stond een rijdendebakoven waar ze pizza’s in maakte. dus vanavond een pizza. Bij terug komst op het Chateau kregen we drinken aangeboden nog even gezellig buiten gezeten.

https://www.chateaumarillaux.com/nl

Bikkel was een beetje moe.

Dag6, 8 juni
van Chateau Marillaux naar Montpellier

Smorgens had het geregend en op de buien radar zag het er bewolk uit. Maar na het ochtend ontbijt was het meeste al gevallen. Alleen de regenbroek aan gedaan voor eventuele opspattend water maar na 10km weer uit kunnen doen omdat het zonnetje er bij kwam . Dus rijdend van Chateau Marillaux naar de hoogste brug in Frankrijk. Deze wilde in ook wel eens zien. De Viaduct van Millau is over de rivier de Tarn.
(Het viaduct bestaat uit acht overspanningen, ondersteund door zeven pijlers. De middelste stukken overspannen 342 meter, de uiterste overspanningen 204 meter. De brug ligt 270 meter boven de rivier de Tarn. De lengte is 2460 meter. Er zijn zeven enorme brugpijlers gebouwd, waarvan de hoogste 343 meter de lucht in reikt) Zeer mooi om eens te zien hoe ze dit neergezet kunnen hebben.
Weer een mooie route deze dag, en weer een hoop gezien.
In Montpellier hebben we een hotel geregeld.


Dag7, 9 juni
van Montpellier naar Monaco

Het eerste stuk hebben we even een stuk door gereden omdat we Monaco wilden eindigen. Vanaf Cannes zijn we weer langs de kust gaan rijden naar Antibes en daar bak koffie genomen met een stokbrood lekker genieten, Vervolgens naar Nice en Monaco. Rond Monaco een rondje gereden leuken bochten en hoop te zien en een kijkje bij de tribune van de F1. Booten lagen er niet zo veel pfff. In Monaco een Hotel proberen te zoeken maar dat was net boven ons budget dus door naar Menton.
Wat is deze omgeving super mooi. Je kan niet elke keer stoppen om een foto te maken, er zijn zoveel mooie plekken. Langs de kust een restaurant bezocht, lekker een potje mosselen gegeten in Menton
Hier wat foto’s.

Dag8, 10 juni
van Menton naar Ulrich & Jes in Italië

Bikkel had contact met Ulrich oprichter van de starriders Italië. Gevraagd of Ulrich en Jes thuis waren voor een bakje koffie. En dat waren ze, Ze hebben voor ons een B&B geregeld dus hoefde wij niets te gaan zoeken, dus op naar Bergamo in Italië. We zijn redelijk langs de kust van Italië gereden. wat een uitzicht mooie dorpen en een hoop tunnels die je door de bergen breng. wat een mooie route. Na 0ngeveer 400km gereden te hebben kwamen we in Bergamo, Ulrich stond al buiten. Na wat gedronken te hebben zijn we naar B&B gereden om onze spullen neer te zetten. Daarna kregen we een rondrit van Ulrich & Jes door Bergamo. En het centrum kunnen bewonderen. Na wat gedronken te hebben zijn we naar B&B gereden en hebben daar heerlijk gegeten met ze alle. Na wat uurtje zijn Ulrich & Jes naar huis gegaan, nog een knuffel en reden weg…… Ulrich & Jes nog bedankt voor gastvrijheid, en heerlijk gegeten. we hebben echt genoten. En wij weer vroeg naar bed voor de volgende rit….

Dag9, 11 juni
van Bergamo naar Lubine, Frankrijk

Van Italië Bergamo zijn we door Zwitserland af gezakt richting Nederland. Het was warm. Geweldig om hier te rijden wat een uitzicht van de bergen en Como-meer en Lugona zo mooi. In de omgeving ver voor de Gotthardtunnel besloten we toch maar eens de regenpak aan te trekken. We kregen paar druppel het was eigenlijk niet nodig om het pak aan te hebben, na 10km maar weer uitgedaan
Toen we Duitsland in reden om te tanken denk bij Bazel moesten we weer een b&b regelen……maar toen dachten we aan Lex van Dijken . Waar zit je Lex? Op de route? Het bleek dat Lex 80 km van ons vandaan zat maar dan weer Frankrijk in. Dus Lex bellen of hij toevallig een kamer vrij had en dat had hij voor ons. Dus Frankrijk weer in naar B&B Le Chateau.
Bij aankomst B&B Le Chateau werden we verwelkomt met drank, lekker bij praten en toen een rondleiding in Le Chateau. lekker gegeten en mooie verhalen. Jah Lex is een EX Amersfoorter en was al gou 1uur op de klok. de volgende morgen een goed ontbijt, de spullen weer op de motor en we konden het laatste stuk rijden naar het koude Nederland.
Lex & Caroliene nog bedankt voor gastvrijheid, we komen zeker x langs.

B&B Le Chateau Lubine, Frankrijk

Dag10, 12 juni
van B&B Le Chateau Lubine naar Huis

Tja de laatste dag alweer. denk nog 600km rijden en dan zijn we weer in dat Hollandse.
We waren onderweg richting Luxenburg en moesten alweer tanken voor de 35e keer. Ik had het gewoon koud dus heb ik maar een trui gepakt om wat warmer te worden. De eerste paar honderd kilometer was wel mooi. Door Luxenburg (tanken) op naar België . België was druk hoop files. maar na een paar uur waren we weer thuis.
Was een top rit, Hoop gezien, Lekker gereden, Gelachen, Gegeten, en paar kilometers weer op de teller 3913.6 kilometer.

Groeten van B&B > Bikkel&Bult
tip: fotos groot zien , rechtermuis open nieuw venster. en Reacties kan onderin de pagina.

Geef een reactie