Dennis aka Dutch

Hoi SRH-ers ik ben Dennis aka Dutch

Ik vertel jullie in onderstaand stuk over mijn rideout naar Duitsland en treffen in Italië met de 3 gemotoriseerde geweldige mafkezen maar vooral hechte vrienden die deze club hebben opgericht.

Ik heb sinds 1 jaar mijn rijbewijs en ben via Bikkel (Martin) maf geworden deze soort motoren en vandaar op mijn STARmotor genaamd HYDE een Yamaha Wildstar XV1600. Ik ben ondanks de donkere periode (qua weer) veel gaan rijden omdat ik wist dat er in de zomer een treffen zou zijn in Italië en dit via de beruchte Stelvio pas zou gaan. Vervolgens in het voorjaar al wat meerdere keren met Bikkel op pad geweest en aardig wat km gemaakt.

DUITSLAND
Bikkel is iemand met een hart van goud, lekkere droge humor en een biker in hart en nieren. Uiteindelijk zat ik rond de 4.500 km toen we naar Duitsland vertrokken naar een Startreffen van Starriders uit duitsland. Bij het samen komen van onze ( fellowship) voor ons vertrek daarheen maakte ik kennis met Robert (MOD) een lange gozer met een toffe uitstraling en een brede smile op zijn harses op een prachtige groene Wildstar genaamd Lizzy.

Ook Bikkel zijn Starlady Sivia was aanwezig en na kennisgemaakt te hebben begon onze rit. We hebben kort afspraken gemaakt hoe we gingen rijden en welke volgorde en reden baksteens gewijs. Uiteindelijk was het zo`n 600 km heen en terug alles ging relaxed we gingen om het uur even langs het tank station of wanneer er iemand in zware nood zat kon je een teken geven en dan gingen we ook even van de snelweg af om op je gemak even de boodschap te doen.

Wat hebben wij gelachen onderweg, het verbaasde mij dat terwijl ik niemand kon zonder ongemak of raar gevoel gelijk werd opgenomen alsof ik deze mensen al jaren kon. Zo ook op het treffen waar nog meer Starrider verenigingen en clubs uit alle hoeken van europa zich verzamelden en genoten van muziek, een biertje, lekker eten en een kampvuur.

Ook deze mensen behandelden een ieder zoals het hoort een hug, hand of box van een ieder. In een woord Geweldig!!!

ITALIE
Na te verzamelen bij Bikkel thuis leerde ik wildebras Ton aka Savage kennen vol met schunnige humor en het hart op de goede plek die net als ik lid is van de WSFH om vervolgens vanuit Utrecht te zijn vertrekken naar het volgende pick up point richting Amesfoort. Bij de samenkomst op het tankstation om richting Italië te vertrekken maakte ik kennis met Gerton aka Bult. Een grote gozer die met zijn aanstekelijke lach en een peuk in zijn bakkes van zijn motor, een grijze glimmende MidnightStar afstapte om mij een klauw te geven.


Na afspraken gemaakt te hebben betreft wie voor reed enz. zijn we gaan rijden, en wat voor rit het was.. Er waren van te voren geen hotels geboekt alles in de vrijheid waar je over leest betreft de oorsprong van het vrije rijden !!! Het enige wat wij gesproken hadden is dat wij tot aan Zwarte woud in Duitsland op de snelweg zouden gaan rijden en daarna alleen maar binnendoor om te gaan genieten van de steden en natuur waar wij langs en doorheen zouden touren. Uiteindelijk met dezelfde toevoegingen als de route naar Duitsland om het uur even relaxen en evt bij hoge nood zijn wij daar aangekomen. Toen moesten wij naar een niet al te duur hotelletje gaan zoeken, lang leve google hahahahaha Onze Bikkel had er al snel een te pakken en zijn wij bij een hotel beland dat er letterlijk uit zag als de aankleding van de woning van Tony Montana in de film Scarface maar het was netjes, schoon en luxe. We hebben daar gegeten en ontbeten de motors in de garage gezet wat wil je nog meer ?? Ik lag met Savage op de kamer, binnen no time brande de kamer fel rood omdat zelfs de verlichting aan te passen was betreft verlichting en stonden er keihard porno op dat is typisch Savage wat hebben we gelachen.
En dat voor 45 euro per persoon.

Op tijd naar bed en volgende ochtend weer klaar voor vertrek richting de grens Duitsland, Oosterijk Ook hier aan het einde wederom het ritueel dat Bikkel op online speurtocht ging om een een slaapplek te scoren en wederom had hij bingo !!!
Het zag eruit mee als een soort centerparcs park op de foto dus wij gas erop endaar kwamen we aan !!! Vier man sterk drie ploffende motoren en een vette Ford Mustang cabrio,lekker afgestompt komen wij bij de receptie aan. Savage en Bikkel lopen eerst naar binnen en ja hoor er zit een man achter de balie met een wit boordje, deze draait zich om naar de heren en schrikt achteruit met zijn stoel op wieltjes.

Savage heeft namelijk een ketting met kruis op zijn kop hangen. Als t witte boordje en het kruis op zijn kop je nog niet genoeg zeggen, kom ik op dat moment binnen en zeg hard op het kan aan mij liggen he maar het lijkt gvd wel een klooster !!! (absoluut respect voor alle geloven en mensen die dit aanhouden, maar ben een Utrechts gebekt jochie) waarop de meneer zegt ik versta Nederlands en dat klopt ook het is een bedevaartsoord. Ik heb mijzelf gestraft en ben buiten in de feutishouding op een bankje gaan liggen. Dus om een lang verhaal kort te maken ook hier hebben weallerlei mooie beelden, kerkjes bekeken en geslapen, ontbeten en vooral gelachen en wederom voor zon 50 euris !!!

Hierna zijn wij verder door het prachtige Oostenrijk gereden en uiteindelijk net over de grens in Italië een mooi onderkomen gevonden. Hier zijn we door het gezellige en fantastisch mooie stadje gelopen op zoek naar een leuk restaurantje en uiteindelijk weer terug in het hostel nog van een paar biertjes te genieten terwijl we oude motor ritten, grappen en grollen bespraken en weer naar onze slaapbunker vertrokken om vervolgens over de Stelvio te rijden naar ons treffen van de Starriders Italy.

Na boven op de Stelvio aangekomen te zijn hebben we genoten van het geweldig mooie en vooral spectaculaire uitzicht en ontmoette we Starriders uit Servië die na een vriendelijke begroeting eerder vertrokken ook naar het treffen. Vervolgens hebben we tijdens de daling aan de andere zijde van de pas nog even voor toeristje gespeeld (zie de prachtige foto`s) ook hier doet niemand moeilijk over en een ieder geniet gewoon van elkaar enthousiasme.

Beneden aangekomen zijn we gestopt voor een lekkere sorbet en wat eten of wat drinken, ook hadden we via de app contact met Ton aka Lone Wolf en Starlady Leny die al een week rond toerden in dit gebied om dan vervolgens samen te komen en als ploeg aan te komen bij het treffen.

Ook Ton en Leny (wsfh) zijn goede kennissen/vrienden van dit zooitje ongeregeld en super lieve, toffe mensen. Nadat ook zij in het zonnetje van onze sorbets genoten hebben zijn wij door de vele magische Italiaanse dorpjes en prachtige meren aangekomen bij het treffen van de Starriders Italy.

Hier waren ook verschillende Starriders clubs en verenigingen aanwezig en werden wij met open armen ontvangen. Bikkel, Bult, Savage, Starlady Leny en Lone Wolf rijden al jaren en kenden echt bijna iedereen behalve de Italianen maar ook daar was de hug niet minder om maar tot mijn verbazing begroette iedereen mij ook net zo hard.

Dat geeft je toch een appart gevoel kan ik je vertellen.

Uiteindelijk leerde ik daar echt veel mensen kennen en een ieder met een aparte Starmotor de ene nog mooier dan de andere. We zijn daar twee nachten gebleven, hebben feest gehad met live bands, motor burnouts, bier, wijn héérlijk eten en zijn nog een hele middag wezen zwemmen in een prachtig meer in de bergen na een kleine ride out voor ons Nederlanders.

Helaas dan komt er een tijd van gaan en zijn wij via een andere gave route terug gereden waaronder de Brennerpas. Je denkt nu waarschijnlijk gelijk aan het trucker lied met de vlam in de pijp rijd ik door de ….. juist. Ook hier reden andere ploegen Starriders natuurlijk tot op drie kwart in dezelfde richting dus ook dat was gaaf om te zien en te beleven.

Natuurlijk ook weer andere hotels, biertjes en lachen enz. maar na dit lange verhaal zal ik jullie dat besparen. Zoals wij elkaar ontmoeten hebben wij ook afscheid genomen op de drie locaties en ben ik uiteindelijk bij mijn huisje in de 7 steegjes te Utrecht aangekomen, heb m`n zooi gedumpt en ben HYDE gaan wassen en heb thuis de spullen uitgepakt.

WAT EEN AVONTUUR !! Ik heb echt dagen lang het ploegje gemist maar dan begint het werken weer en ben je weer in de waan van de dag, maar vergeten doe ik dit avontuur nooit meer. Iedereen mag zelf weten wat hij doet of waar je voor kiest, maar voor mijzelf had ik na deze rit spijt dat ik dit niet 20 jaar eerder ben gaan doen en deze fantastische gasten eerder ontmoet had. Ik hoop jullie te treffen bij de ritten en misschien zelfs samen met Bikkel, Bult, Savage en Mod ook nog vele mooie avonturen te beleven.

Groeten uit Utrecht, Dutch

2 thoughts on “Dennis aka Dutch

Geef een reactie