DragStar 650cc

Dragstar 650

De Dragstar 650 is gebaseerd op het motorblok van de Virago 535 en werd ge├»ntroduceerd in 1997. De cilinders van dit 535cc metende blok werden 5mm uitgeboord tot een boring van 81mm en 4mm tot een slag van 63mm, zodoende werd de cilinderinhoud vergroot tot 649cc. Om het blok groter te laten ogen werden er andere covers met koelribben op de cilinders aangebracht. De DragStar 650 kwam er in twee uitvoeringen; een Classic met een zithoogte van 709mm en lang doorlopende, stalen spatborden, en een Custom met een zithoogte van 696mm, korte kunststof spatborden en een beduidend lager gewicht dan de Classic uitvoering. De Classic weegt ongeveer 88kg meer dan de Custom. De Amerikaanse uitvoeringen (V-Star) van deze motoren beschikken over minder PK. De reden hiervan heeft te maken met de Amerikaanse EPA voorschriften.

De DragStar werd een enorm succes wat in 2000 leidde tot de introductie van een Classic uitvoering. De onderlinge verschillen tussen de Custom en de Classic zijn korte kunststofspatborden tegen lange stalen exemplaren, een lagere zithoogte bij de Custom, voorvork-covers en treeplanken op de Classic en een 110cm voorband tegen een 130cm exemplaar bij de Classic.

De DragStar 650 en 1100 modellen zijn vanaf de introductie bijna niet gewijzigd, slechts kleine wijzigingen zoals een andere koplamp en andere kleurenschema’s zijn toegepast.


Star Riders Holland.


Geef een reactie